Galeria / Foto

Për herë të parë Shqipëria u prezentua në Garat Ndërkombëtare të Individëve me Sindromën Down, Trisome Games 2016, që u mbajën në Firence, Itali. Trisome Games janë gara sportive të sporteve të ndryshme si noti, atletika, xhudo etj për individët me Sindromën Down.

Shqipëria u përfaqësua nga Gersi Troka, një djalë 16 vjeç nga Tirana, i cili morri pjesë në kategorinë e notit. Gersi ka filluar të bëj not që kur ishte 9 vjeç dhe vullneti dhe suksesi i tij në këtë sport ka bërë që trajnerët dhe familjarët e tij ta nxisin të marrë pjesë në këto gara.

Pjesmarrja në këtë aktivitet u bë e mundur nga Fondacioni Down Syndrome Albania nëpërmjet mbështetjes së Ministrisë së Arsimit dhe Sporteve dhe Federatës Shqiptare të Notit dhe Albtours D. Gjithashtu kësaj nisme iu bashkuan dhe individë të ndryshëm duke dhënë kontributin e tyre.

Pjesëmarrja e Gersit në keto gara përtej faktit që tregoj aftësitë dhe suksesin e tij në këtë sport, pati dhe për qëllim ndërgjegjësimin e opinionit publik këtu në Shqipëri mbi potencialin dhe aftësitë e individëve me Sindromën Down.

Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka
Gersi Troka